Weg on-premise telefoonsysteem, Welkom oproepen in Teams

By in , ,

Wij gebruiken nu al een tijdje Microsoft Teams. Een handige tool om teamwork in een MS Office omgeving mogelijk te maken en te bundelen. Tools zoals Microsoft Planner (die u kan integreren in Teams) zorgen er dan weer voor dat u de taken netjes kan verdelen. Ook de Teams chatfunctie wordt hier gretig gebruikt. Met of zonder GIF’s 😉.

Op dit moment voeren we bij onszelf verschillende tests uit om ook onze telefonie in Teams te integreren. Nadat we Skype for Business aan de deur hebben gezet, ontdekten we de mogelijkheid in Teams om onze volledige telefonie – nationaal en internationaal – te digitaliseren.  Dit maakt het mogelijk om alles binnen éénzelfde platform te beheren. 

Oproepen in teams bij ons op kantoor

Integratie

De integratie van telefonie in MS Office 365 Teams kan op twee manieren. Via direct routing kan uw bedrijf zelf kiezen met welke provider er gewerkt wordt. Dit is weinig interessant omdat u nog steeds uw eigen apparatuur nodig heeft om de verbinding tot stand te brengen. Microsoft zelf biedt daarbij eveneens een abonnement aan dat geïntegreerd kan worden in uw Office 365-abonnement. Hierdoor worden de telefoniebehoeften van uw bedrijf volledig in de Cloud opgenomen en profiteert u zo van een geïntegreerde service en beveiliging van Microsoft. 

Voordelen

  • Bellen vanuit Teams is mogelijk vanaf ieder apparaat.
  • Het beheer van het telefoonsysteem is volledig gecentraliseerd binnen uw Office 365-beheerportaal. Hierin kunt u ook alle telefoonnummers voor uw gebruikers aanmaken.
  • Bespaar tijd en kosten die een on-premise telefoonsysteem met zich mee brengt
  • Bescherm dit deel van uw netwerk met de beveiligingsfuncties van Microsoft
  • Net zoals alle andere clouddiensten is deze service volledig schaalbaar
  • Maak rapportages van de oproepen van uw gebruikers binnen Teams
  • Ook functies van de traditionele telefonie zijn beschikbaar. Zo kunt u eenvoudig doorschakelen, in wacht zetten en voicemailberichten inspreken. Nummeroverdracht, noodoproepen en flexibele bel-abonnementen zijn eveneens mogelijk.
Yealink telefoon voor oproepen in teams

Yealink

Hoofdzakelijk zullen wij de oproepen via Teams gebruiken op onze mobiele telefoon en pc. Maar kunt u echt niet zonder uw vast telefoontoestel? Ook hier werd aan gedacht. Yealink ontwikkelde telefoons die zowel video als voice calling mogelijk maken. 

Wilt u meer info over de omschakeling van uw telefoonsysteem naar MS Teams? Stel ons gerust al uw vragen of maak een afspraak. Dan bespreken we alles met een kopje koffie.