De snelste privacyvriendelijke DNS service 1.1.1.1

By in ,

Gratis privacy-app voor mobiel browsen

De webservicesgigant Cloudflare heeft met 1.1.1.1 een gratis App voor iOS en Android uit waarmee enkel jij nog weet naar waar je gesurft hebt gisteren. 😉

Wat is DNS?

DNS (Domain Name System) is in feite het telefoonboek van het internet. Dit netwerkprotocol vertaalt namen van computers naar numerieke adressen (IP-adressen) en omgekeerd, bijvoorbeeld bij het klikken op een link of het openen van een app. 

Het grote voordeel

Oké, je surft sneller, dat beweren ze alvast. Maar ga je dit merken? Het gaat hier om milliseconden en de app is nog recent, afwachten dus of ze inderdaad Google of Open DNS voorblijven, maar… Je zoekopdrachten en geschiedenis worden niet doorverkocht aan marketingbureaus. Sterker nog, ze worden – plechtig beloofd én onafhankelijk gecontroleerd – binnen de 24 uur verwijderd. Je surft dus meer privé en je privacy wordt gegarandeerd. Om dit proces te auditen wordt jaarlijks het onafhankelijke controle-orgaan KPMG ingehuurd. 

Kort samengevat

Logdata weg na 24u

Snelste DNS Service

28% sneller?

Voorlopig is 1.1.1.1 nog steeds de snelste DNS van het internet, zie DNSPerf.

Cool IP-adresje!

Het IP-adres 1.1.1.1 (en 1.0.0.1) heeft Cloudflare verkregen door een samenwerking met APNIC, in ruil verbindt Cloudflare zich ertoe om al het dummy netwerkverkeer dat via dit IP-adres binnenkomt te analyseren, lees hier meer.

Eenvoudige installatie

Instructies voor het gebruik van 1.1.1.1 zijn zowel beschikbaar voor Windows, Linux en Mac, alsook voor Android, iOS en routers.

Heb je een vraag? Bel +32 11 946 320 of stuur een mailtje, wij helpen je graag verder.